20/09/2023

Intesa leasing obeležila 20 godina poslovanja

Liderska tržišna pozicija i iznos finansiranja od preko milijardu evra

Beograd, 20.09.2023. – Kompanija Intesa leasing Beograd, koja posluje u sastavu Banca Intesa, obeležila je 20 godina poslovanja tokom kojih je realizovala ukupan iznos finansiranja od preko milijardu evra i zauzela vodeću poziciju na tržištu Srbije.

Obezbeđujući građanima i privredi finansiranje ne samo tradicionalnih predmeta lizinga poput komercijalnih i putničkih vozila, koji čine i najveći deo njenog portfolija, poljoprivredne, građevinske, proizvodne i druge opreme, već i nepokretnosti, koje jedina finansira na tržištu, kompanija Intesa leasing je do sada stekla poverenje više od 8.800 klijenata, fizičkih i pravnih lica, sa kojima je zaključila preko 25.000 ugovora o finansiranju.

„Izuzetno sam ponosan na put koji je kompanija Intesa leasing prošla tokom prethodne dve decenije i činjenicu da ovaj jubilej dočekujemo sa rekordnim rezultatima poslovanja i pozicijom apsolutnog tržišnog lidera. Zahvaljujem se svim zaposlenima na iskazanoj posvećenosti zajedničkim ciljevima, kao i svim našim klijentima i poslovnim partnerima koji nam ukazuju svoje poverenje i podstiču nas da se kontinuirano unapređujemo. U periodu pred nama nastavićemo da se fokusiramo na digitalizaciju poslovanja u cilju daljeg poboljšanja usluge, širenje mreže partnera, kao i finansiranje obnovljivih izvora energije i hibridnih vozila, uz pružanje podrške malim i srednjim preduzećima kroz povoljne uslove finansiranja iz kredita supranacionalnih institucija i programa državnih subvencija“, izjavio je Nebojša Janićijević, predsednik Izvrsnog odbora Intesa leasing, na svečanosti kojoj su prisustvovali zvaničnici kompanije, klijenti, poslovni partneri i predstavnici medija.

Kompanija Intesa leasing je završila prvu polovinu 2023. godine sa najboljim poslovnim rezultatima od svog osnivanja i pozicijom vodeće lizing kuće na tržištu Srbije po ključnim pokazateljima poslovanja – ukupnoj aktivi sa tržišnim udelom od 19,4 odsto, veličini portfolia sa 18,2 odsto i vrednosti nove produkcije sa 18,2 odsto lizing tržišta. Pored toga, kompanija prednjači na tržištu i u pogledu profitabilnosti i kvaliteta aktive.

Konstantno unapređujući svoje poslovanje u skladu sa tržišnim trendovima, kao i potrebama i očekivanjima svojih klijenata, kompanija Intesa leasing se pozicionirala i kao lider na planu digitalizacije, uspešno transformišući svoj biznis model kroz automatizaciju poslovnih procesa, čime je dodatno povećala brzinu donošenja odluka i efikasnost u realizaciji finansiranja.

Intesa leasing Beograd, deo Banca Intesa, je vodeća lizing kompanija na domaćem tržištu u pogledu ukupne aktive, veličine portfolia i obima nove produkcije, koja klijentima nudi usluge finansiranja komercijalnih i putničkih vozila, poljoprivredne, građevinske, proizvodne i druge opreme, kao i nepokretnosti. Spajanjem savremenih svetskih iskustava sa lokalnim veštinama, kompanija na svakodnevnom nivou nalazi najbolja moguća rešenja u skladu sa potrebama klijenata, podržavajući bolji kvalitet života građana, kao i prosperitet i razvoj ekonomije i društva u širem smislu.

Vesti

Arhiva vesti...