04/11/2020

Intesa Leasing na prvom mestu mereno novim plasmanima

 Nivo portfolija je porastao na preko 150 miliona evra, što predstavlja izuzetan rezultat ostvaren uprkos trenutnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa.

U odnosu na isti period prošle godine, potpisala je 10% više Ugovora sa klijentima i ostvarila čak 5% veću finansiranu vrednost.

Kako bi dodatno podržala mala i srednja preduzeća u Srbiji, kompanija Intesa Leasing je potpisala novu kreditnu liniju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropskom unijom (EU), u iznosu od 10 miliona evra.

Ovo je četvrta kreditna linija sa EBRD, koja je posebno značajna za sektor malih i srednjih preduzeća, jer su najizloženija udarima krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Intesa Leasing će kroz ovu liniju ponuditi malim i srednjim preduzećima olakšan pristup finansijskim sredstvima za nabavku građevinske, poljoprivredne i proizvodne opreme i komercijalnih vozila kako bi poboljšali svoju konkurentnost.

Kreditna linija za konkuretnost omogućava preduzećima povraćaj 15% od ukupnih investicionih troškova koja su deo programa, što predstavlja jedinstvenu ponudu u našoj zemlji. Intesa Leasing i EBRD su kroz tri kreditne linije koje su do sada realizovane, podržale privredu sa 55 miliona evra.

Vesti

Arhiva vesti...